Skip to content

Quieres coca?

ianuarie 22, 2009

8c90

Prima noapte. Cazare la pensiune langa piata Rossio. 15 euro pe noapte. Deci, jumatate din bani se evapora ca prin minune. Portarul, un batranel simpatic, dar cam paranoic, ne explica modul in care ni se pot fura gentile, daca nu le tinem strans inclestate. „Uite-asa va taie cureaua gentii! Uite-asa! Nici nu vezi cand dispare! Nu mergeti in Mouraria, e periculos, ca sunteti fete! Nici in Bairro Alto sa nu calcati cumva! Nici in Baixa! Promiteti?” Indreptandu-ne spre usa: „Promitem…” „-Ia stati! In caz ca totusi va taie geanta, mai bine lasati aici cheia de la camera!”

Afara intrebam lumea unde s-ar putea manca la acea ora tarzie, si toti ne indica Bairro Alto. „Ce facem? Mergem in locul interzis?” Mergem.

Bairro Alto, sau cartierul inalt, e compus din stradute oarecum lipscaniene, dar mult mai inguste si mai pitoresti. Cladiri darapanate sau foarte colorate, de peretii carora se sprijina tineri drogati sau beti, sau doar fericiti. „Hola! Espanol? Quieres coca? Hash? Nada?!!!?? Where are you from?” Abia ne croim loc printre grupurile compacte de tineri, pentru care barurile sunt neincapatoare, astfel incat ei desfasoara pe strada diverse activitati, care de care mai imbietoare: dans, baut, urinat pe ziduri, cantat in gura mare, zambit pervers, fumat marijuana.

„Girls, u wanna coke? Cocaine? Un poquito, come on!” „No, just Vinho de Porto, thank you.”

Stam pe pavaj, in transa, savurand vinul de Porto, cu ochi stralucitori. Schimbam o privire rapida si in momentul urmator cautam frenetic pe harta urmatoarele zone interzise de portarul binevoitor.

Wednesday November 14

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: