Skip to content

We are family

aprilie 18, 2009
tags: ,

Mama mea, căreia îi plac Tom Jones şi Pavarotti, care fluieră aria din Carmen a lui Bizet în timp ce spală vasele, care studiază tantra yoga, care crede în dumnezeul ortodocşilor şi în reîncarnare deopotrivă, care e dezorganizată şi care crede că toţi trebuie să ne prostim că altfel murim neprostiţi, îmi spune că e ciudat cum mulţi oameni trăiesc pe lumea asta fără să-şi dea seama că plutesc în spaţiu şi se rotesc pe orbită odată cu Pământul. Nu pot să-şi dea seama că fiecare clipă e un miracol şi că, boule, forţa gravitaţională a Pământului te ţine să nu cazi, pentru că eşti ocupat să prinzi reducerile de 50% la carfur. Care carfur e ţinut şi el de forţa gravitaţională, ca nu cumva să se piardă în spaţiu. Şi-mi spune că mai bine n-aş ieşi îmbrăcată aşa în oraş, pentru că aici nu sunt în Bucureşti şi o să şochez lumea pe veci, ceea ce nu contează, ea doar m-a avertizat.

Tatăl meu, care îşi calcă meticulos cămăşile în fiecare dimineaţă, care îmi găteşte mâncăruri vegetariene sofisticate şi se uită la slideshow-uri în powerpoint despre cum se vede, din satelit, că se mută soarele şi luminează Pământul dinspre emisfera estică spre cea vestică sau invers, care nu întârzie niciodată şi care m-a învăţat să merg repede şi cu paşi mari ca să-l prind din urmă, care virusează calculatorul de trei ori pe săptămână şi mă roagă să îi instalez antivirus din ce în ce mai bun pe lună ce trece, mă strigă să merg în sufragerie, să văd cum pisica mea îl iubeşte în sfârşit şi stă la el în braţe. Şi îmi spune că e mândru de mine că m-am revoltat împotriva sistemului, acest lucru având ca rezultat faptul că sunt şomeră şi iar depind de banii lor. Şi mă întreabă dacă aşa se poartă acuma, să mergi pe stradă cu fusta ruptă şi să curgă aţele după tine.

Eu, care mă înec şi tuşesc bătând cu pumnul în masă, pentru că am vorbit cu gura plină, deşi ei mi-au zis să nu, care mă enervez că de ce mi-au îndopat pisica vor să o facă o bilă sau ce, care am răcit pentru că am „umblat cu buricul gol şi nu am purtat şosete” cum mi-au spus de atâtea ori, care ascult muzică de la care îi „doare puţin capul” şi care nu vreau să merg de Paşti la biserică, mă simt foarte fericită, nu ştiu de ce.

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. aprilie 18, 2009 1:12 pm

  am înțeles… Te Paşte gripa și grija lor!!!! du-te la biserică, fată hăi, nu fi turcă…ăăă, adică belgiancă…

 2. aprilie 18, 2009 3:37 pm

  Rezonez ca o cutie de rezonanță magnetică. Inclusiv la pisica transformată-n bilă. Mă, tu ești sora pe care n-am avut-o?

 3. aprilie 18, 2009 4:14 pm

  Eu sunt un fel de medie intre parintii tai, dupa descrirea asta :)

 4. aprilie 18, 2009 4:59 pm

  mie cea mai tare faza mi se pare cea cu usa vecinilor!

 5. aprilie 18, 2009 6:22 pm

  hehe, jockule. pai nu? pan-aici. radem, glumim, fluieram arii de opereta, da’ nu dai in copilul meu, ca-ti sparg usa! ;)

  p.s. te dai cu bicla-n parc de inviere, cum ziceai? :)

 6. aprilie 18, 2009 6:28 pm

  nuu, ca fusei toata ziua la pescuit si la dunare, si mi-e cam somn! da maine asta fac! lallie! lallie si lallie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: