Skip to content

Bunny Munro şi labirintul Vaginului

Aprilie 7, 2010

VAGÍN, vagine, s.n. Parte a aparatului genital feminin, în formă de canal cilindric, musculos şi membranos, care face legătura între vulvă şi uter. Ai zice că nu e mare lucru, dar uite că lui Bunny Munro îi mănâncă zilele. Cel mai răvăşitor de minţi e vaginul faimos, vaginul celebru, vaginul îmbrăcat în pantaloni scurţi aurii, vaginul care cântă la radio. Al lui Kylie Minogue, sau al lui Avril Lavigne, de exemplu.

Bunny Junior are doar nouă ani, dar e foarte cuminte şi ştie că atunci când Bunny ascultă la radio “I’m spinning around, move out of my way I know you’re feelin’ me ‘cause you like it like this”, nu e momentul potrivit să îl rogi să îţi cumpere picături de ochi. La urma urmei, doar n-o să mori din asta. Poţi doar să orbeşti, în cel mai rău caz.

Învârtindu-se veşnic într-un labirint al vaginului, Bunny se agaţă de whiskey aşa cum se agăţa Tezeu de firul Ariadnei, şi, în mod surprinzător, nu ajunge niciodată la eliberare. Ciudat, ai zice că whiskey-ul e mai util de atât.

Poate că v-aţi săturat de comparaţii mitologice, dar nu pot să nu vă spun că : un Sisif al vaginelor, ăsta e Bunny. Şi nu-şi găseşte în veci liniştea şi satisfacţia, în toată goana lui. În schimb are grijă de sănătatea fiului său, pe care îl duce la McDonalds, are grijă de educaţia fiului său, pe care îl învaţă cum să îţi dai seama când o femeie e “o vacă proastă”, are grijă de liniştea fiului său, pe care îl lasă să se relaxeze cu orele în minunata lor maşină, în timp ce el munceşte din greu, făcând sex afaceri cu clientele lui, cărora le vinde creme de mâini.

Ah, Bunny Junior, nu cred să fie vreo femeie în toate minţile ei care a citit cartea asta fără să fi vrut în fiecare moment să te strângă în braţe, să te smulgă de pe bancheta murdară de maşină, să te sărute pe ochii ăia iritaţi şi umflaţi, să îţi lipească mâna pe fruntea aia în care se învârt toate lucrurile pe care le ştii despre planete şi animale şi insecte şi lume şi viaţă.

Nick Cave a început să scrie cartea pe Iphone, a văzut că se distrează de minune, aşa că a continuat să scrie de mână într-un caiet şi a terminat cartea în şase săptămâni. Spune că a scris în timpul turneului, în autobuz, în aeroport, în maşină în drum spre aeroport, în camere de hotel.

“L-am construit pe Bunny ca pe un monstru. Cu cât cartea se apropie de final, cu atât mai mult îl vezi pe Bunny ca pe cea mai groaznică creatură de pe planetă, şi totuşi recunoşti părţi din el în tine. Asta am dorit. Şi femeile care au citit cartea s-au bucurat să afle că partea aceasta a caracterului masculin pe care o suspectaseră întotdeauna că există, chiar există.” Deci au ştiut ele, domnule, au avut dreptate în tot timpul ăsta. Le-o confirmă Nick Cave, un băiat de zahăr! ;)

Anunțuri
7 comentarii leave one →
 1. Aprilie 7, 2010 3:53 pm

  eheee! teoria cu vaginul este atat de reala incat unii ii si simt mirosul cand citesc despre el in diverse carti :) bravo pe cand o revolutie a vaginelor impotriva impotentei aristocrate, asa ca subiect en passant…? :)

 2. Aprilie 9, 2010 11:43 am

  Interesant

 3. Aprilie 12, 2010 2:53 pm

  Gata, maine imi cumpar cartea. Am vazut o prin librarie……acum chiar renunt la 3 pachete de tigari si o cumpar.

  • Aprilie 12, 2010 3:10 pm

   in orice caz, s-ar putea să-ţi vină să fumezi mult în timp ce şi după ce o citeşti. :)

 4. Aprilie 19, 2010 9:06 am

  Corect… Si eu as fi vrut sa-l adopt pe Bunny Junior, sa-i iau picaturi de ochi, ca sa nu-mi orbeasca :)

 5. Iunie 22, 2010 5:14 pm

  E acum disponibilă și ca paperback: http://www.books-express.ro/book/9781847673787/DEATH-OF-BUNNY-MUNRO.html

Trackbacks

 1. Pe scurt #1 « Insomnii Diurne « Joacadeamine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: